Jablečné knedlíky
14. 5. 2013
Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světě
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka - to je opravdu všechno
POSTUP PŘÍPRAVY
jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou,
nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté,
musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak
velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře
provařily.
Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme.
Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou
sladkokyselé, dají se jíst i samotné.
Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí,
kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u
nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je
mám ráda se strouhaným perníkem.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka - to je opravdu všechno
POSTUP PŘÍPRAVY
jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou,
nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté,
musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak
velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře
provařily.
Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme.
Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou
sladkokyselé, dají se jíst i samotné.
Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí,
kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u
nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je
mám ráda se strouhaným perníkem.