Mléko do kávy? Ano nebo ne
25. 12. 2013
Působí totiž velice špatně na dvanácterník neboli duodenum, který pak v
křečí stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu
slinivku břišní. Dále pak zablokuje i celý žlučník.
Žlučník je vlastně zásobní skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má
samočinně do trávící soustavy uvolňovat pokaždé tehdy, když sníme cokoli
mastného, aby ten přijatý tuk byl pro správné následné strávení předem
dostatečně emulgován.
Jestliže nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme zaděláno
na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné civilizační
nemoci. Snad největším problémem je ale nulová osvěta, a že se toto opravdu
varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme, až když je nám už 70 let a v
průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě
s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a obchody jsou toho
doslova plné. Křeče a bolesti se potom za čas objevují i v oblasti bederní
páteře, kdy chronický nedostatek žluči ve střevech způsobuje až bolestivou
zácpu. Žluč, která se nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou
bolesti právě u vývodu žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek. Ovšem
později se mohou vytvářet až opravdu velké a životu nebezpečné žlučové
kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou. Z čínské medicíny se dozvídáme,
že meridiánová spojnice nemocného žlučníku prochází všemi velkými klouby
našeho organismu (kyčle, ramena, kolena) a způsobuje jejich silné bolesti až
chronickou nehybnost. Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve střevech
velice silné nadýmání (meteorismus). Vracející se žlučí reaktivované
žaludeční šťávy pak silně poškozují už i samotnou slinivku a právě tak potom
vzniká stále se rozmáhající cukrovka (diabetes mellitus). Což je ve své
podstatě jen velice málo, nebo zcela nefunkční slinivka, protože se v ní
pak následkem prodělaných poleptání žaludeční kyselinou a následných zánětů
už netvoří v patřičném množství, anebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin.
Takto mimo jiné je ochromena i činnost mnoha dalších sliznic v celém našem
těle .
Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové. A
když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím
moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové
nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské, vysoce
bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je li totiž v našem organismu
neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelově, přes tlusté
střevo se následně vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a
svalů. Dochází tak k silným bolestem (vnímaným zejména v noci) -- jak v
oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i
velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující onemocnění, jako je dna!
Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví, popíjejte svoje
oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany a jen v malém množství! A s
ní, nebo hned po ní si už zásadně nikdy nedopřávejte šlehačku, či dokonce
nějaké vysoce kalorické, tedy zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky.
Sepsal primář MUDr. Jan Miklánek
křečí stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu
slinivku břišní. Dále pak zablokuje i celý žlučník.
Žlučník je vlastně zásobní skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má
samočinně do trávící soustavy uvolňovat pokaždé tehdy, když sníme cokoli
mastného, aby ten přijatý tuk byl pro správné následné strávení předem
dostatečně emulgován.
Jestliže nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme zaděláno
na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné civilizační
nemoci. Snad největším problémem je ale nulová osvěta, a že se toto opravdu
varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme, až když je nám už 70 let a v
průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě
s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a obchody jsou toho
doslova plné. Křeče a bolesti se potom za čas objevují i v oblasti bederní
páteře, kdy chronický nedostatek žluči ve střevech způsobuje až bolestivou
zácpu. Žluč, která se nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou
bolesti právě u vývodu žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek. Ovšem
později se mohou vytvářet až opravdu velké a životu nebezpečné žlučové
kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou. Z čínské medicíny se dozvídáme,
že meridiánová spojnice nemocného žlučníku prochází všemi velkými klouby
našeho organismu (kyčle, ramena, kolena) a způsobuje jejich silné bolesti až
chronickou nehybnost. Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve střevech
velice silné nadýmání (meteorismus). Vracející se žlučí reaktivované
žaludeční šťávy pak silně poškozují už i samotnou slinivku a právě tak potom
vzniká stále se rozmáhající cukrovka (diabetes mellitus). Což je ve své
podstatě jen velice málo, nebo zcela nefunkční slinivka, protože se v ní
pak následkem prodělaných poleptání žaludeční kyselinou a následných zánětů
už netvoří v patřičném množství, anebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin.
Takto mimo jiné je ochromena i činnost mnoha dalších sliznic v celém našem
těle .
Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové. A
když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím
moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové
nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské, vysoce
bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je li totiž v našem organismu
neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelově, přes tlusté
střevo se následně vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a
svalů. Dochází tak k silným bolestem (vnímaným zejména v noci) -- jak v
oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i
velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující onemocnění, jako je dna!
Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví, popíjejte svoje
oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany a jen v malém množství! A s
ní, nebo hned po ní si už zásadně nikdy nedopřávejte šlehačku, či dokonce
nějaké vysoce kalorické, tedy zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky.
Sepsal primář MUDr. Jan Miklánek