Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty z Internetu

18. 12. 2010

 

 

Zázračné kyselé zelí
Oblíbené kysané zelí účinně chrání před vznikem rakoviny jater, plic, tlustého střeva a prsu. Věděli jste to? Látky zabraňující nádorovému bujení však neobsahuje zelí jako takové, ozdravné účinky mu dodává až proces kysání. Během něj totiž v zelí vznikají takzvané izotiokyanáty látky, které mají silně protirakovinné účinky.Uchování celých zelných hlávek nasolením už znali staří Římané. Dnešní způsob výroby kysaného zelí údajně převzali ve středověku Slované od Tatarů. Při objevných cestách po světových mořích se dávní mořeplavci chránili požíváním kysaného zelí před obávanými kurdějemi, nemocí vznikající z nedostatku vitaminů.
Obsah vitaminu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledek činnosti bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje denní potřebu vitaminu C. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B12 je dobrý pro nervovou soustavu. Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. V kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník, zinek, hořčík, fluor a enzymy. Kysané zelí rovněž podporuje tvorbu krve a hormonů. Aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, posiluje organismus proti infekcím. Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Podporuje i látkovou výměnu a má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla .


CITRUS na vyčištění střev
Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt – citrusový plod. Každý večer cca dvě hodiny po posledním jídle zkonzumujeme jeden celý citrusový plod, nejlépe grep, ale nejčastěji se užívá pomeranč , (i citrón) vše bez kůry . Ne jen šťávu ! Pak už nic nejíme !!! Dužina citrusových plodů neprovádí detoxikaci, ale čistí veškeré toxické nálepy, usazeniny i parazity a působí ve střevech jako štětka na vymývání sklenic. Ideálně čistí klky ve střevech a na rozdíl od léků, se pak nemusíme v těle doplňovat vzácné bakterie, které jsou součástí imunitního systému. Lidé užívající pravidelně denně potvrdili, že v minulosti trpěli zácpou, syndromem dráždivého tračníku, těžkou plynatostí a nadmutím, obezitou, chronickou vyčerpaností, bolestmi žaludku. Odstranili i problémy s kůží a vlasy, jakož i dalšími častými nemocemi. Chci jen podotknout, že během několika mč síců došlo k jejich váhovému úbytku až o 6 kg , ale pozor, ne na objemu v pase, ale na váze! Prostě zbavili se odpadů - fekálií, zahnívajících ve střevech a způsobujících tak výše uvedené problémy, z nichž nejvážnější je rakovina konečníku. Je to dlouhodobá – doživotní kůra, ale jeden citrus denně není skoro žádná finanční investice. Bez další změny stravovacích návyků. Zvažte sami, co je lepší.
PS. že to funguje poznáte po několika dnech, kdy budete z WC utíkat před vlastním zápachem.


Játra
Každé roční období přísluší některému z našich tělesných orgánů.Příslušná doba je dobou nejvyšší zranitelnosti daného orgánu a zároveň nejvhodnější dobou pro jeho detoxikaci a léčbu.V této době se zároveň nejsnáze projevuje dysfunkce v dané oblasti.
Jaro jako roční období patří játrům a jejich párovému orgánu – žlučníku.
Játra jsou především orgánem detoxikace ale samozřejmě i trávení.Zpracovávají tuky,sacharidy,aminokiseliny,redukují hormony,ukládají vitamíny,odstraňují toxiny a těžké kovy.
Kvalita činnosti a vitality jater má vliv na zdraví a kvalitu zraku,množství a kvalitu krve,na stav nervů,svalů,šlach,kyčelních kloubů,ramen,šíje a krku,výkonnost a vitalitu (proto jarní únava).Jejich dysfunkce se projevuje sklony k alergiím,exémům,bolestem hlavy,sníženou imunitou.Nejčastěji se problém jater a žlučníku a jejich podřízených tělesných partií projevuje v čase 23 až 03 h.
V rovině emocí a povahy se dysfunkce jater projevuje nezvládnutelným hněvem,předpojatostí,žárlivostí,přecitlivělostí na hluk.Zdravá játra dávají schopnost flexibility,zdravého sebeprosazení a schopnosti plánovat.
V období jara se tradičně prováděli různé očistné kůry,rovněž tradice období jara a velikonoc měli svůj smysl.
Pro naši civilizovanou dobu je na místě především osobní zájem každého jednotlivce o péči o kvalitu svého potenciálního zdraví.
Základní bylinky pro jaro jsou:pampeliška,řepík,smil,jablečník,rozmarýna,také ostropestřec,hořec.
Z potravin jsou dobré drůbeží maso,pšenice,pšeničné klíčky,brusinky,mandarinky,ananas,kyselé zelí,zelené jarní výhonky,tvaroh,kyselé mléko,šípkový čaj.
Pozor na alkohol,tučné maso,smetanu,vejce,čokoládu,kávu,chemické látky v potravinách. ID


8 fíglů, jak přežít zimu bez nemocí .
1. Pomocník z domácnosti: Olivový olej
Jak pomáhá : Zvláčňuje popraskané ruce a rty Předtím, než vyjdete do zimy, potřete si ruce a rty olivovým olejem. Funguje také obyčejné máslo či margarín, ale na rozdíl od olivového oleje se tak dobře nevsáknou.
2. Pomocník z domácnosti: Váleček
Jak pomáhá: Zahřeje nohy Jeden z nejjednodušších způsobů, jak se zbavit studených nohou je masáž válečkem. Jezděte jím po chodidlech po dobu 3 minut. Váleček má ještě jeden blahodárný vliv. Pomůže vám natáhnout šlachy, takže se vám bude snáze chodit po vánočních nákupech.
3. Pomocník z domácnosti: Kuřecí polévka
Jak pomáhá: Zmírňuje příznaky nachlazení Při nachlazení pijte nejen dostatek tekutin, ale dopřejte si i dva talíře kuřecí polévky denně. Většinu infekcí dýchacího ústrojí způsobuje produkce bílých krvinek, kterým se říká neurophily, ty zvyšují produkci hlenu. Kuřecí polévka zabraňuje tvorbě neurophilů.
4. Pomocník z domácnosti: Láhev horké vody
Jak pomáhá: Posiluje imunitu Kdykoliv cítíte, že na vás »něco leze«, přiložte láhev s horkou vodou k vašemu hrudníku. Přesně pod hrudní kostí se nachází brzlík, který vytváří T-lymfocyty, buňky, jež jsou základem obranných funkcí organismu. Teplem jejich činnost posílíte.
5. Pomocník z domácnosti: Láhev whisky
Jak pomáhá: Likviduje bolest v krku Někteří odborníci doporučují kloktat whisky s vodou. To by bylo ale zbytečné plýtvání. Úplně nejlepší je whisky vypít. Připravte si ozdravný nápoj. Vymačkejte půlku citronu, přidejte trochu horké vody, lžíci whisky a lžičku medu. Pokud nepijete alkohol, kloktejte slanou vodu.
6. Pomocník z domácnosti: Žvýkačka bez cukru
Jak pomáhá: Udržuje v kondici uši Zánět uší patří k nepříjemným bolestem. Bohužel patří k častým nemocem zimního období. Při chřipce se smrkáním dostává hlen i do ušní trubice. Podle vědců se ale riziko, že onemocníte zánětem ucha snižuje o polovinu, žvýkáte-li pětkrát denně. Akt žvýkání totiž posouvá hlen z ucha. Sladidlo xylitol, které se dává do žvýkaček bez cukru navíc napadá bakterie, které problém způsobují.
7. Pomocník z domácnosti: Polštář navíc
Jak pomáhá: Ničí kašel Pokud trpíte kašlem, určitě vám neuniklo, že váš stav se v noci zhoršuje. Je to proto, že se řasinky, kterým se říká cilia a které se vyskytují kolem plic a průdušek, narovnají a nemohou posouvat vrstvu hlenu. Hlen se pak hromadí, což způsobuje kašel. Když si hlavu podepřete polštářem navíc, chloupky zůstanou v původním stavu. Pokud netrpíte hlenovým kašlem, ale spíše suchým a šimravým kašlem, zkuste si dát prst do ucha a lehce jím zatřást.
8. Pomocník z domácnosti: Žárovka
Jak pomáhá: Zlepšuje náladu V zimě se častěji cítíme pod psa. Nedostatek sluníčka snižuje hladinu hormonu štěstí serotoninu. Minutové cvičení s žárovkou vám jej pomůže doplnit. Sedněte si do místnosti, ve které můžete zhasnout. Vezměte posuvnou lampu s 60wattovou žárovkou. Posaďte se metr od lampy, ujistěte se, že ji můžete zhasnout z místa, na němž sedíte. Rozsviťte lampu a dívejte se do ní jednu minutu. Pak ji zhasněte, zavřete oči a soustřeďte se na záblesk světla, které máte před sebou, dokud nezmizí.

Včelí lékárna

Jednou z mnoha možností přírodní medicíny jsou včelí produkty.Velmi známé a celkem běžné je používání včelího medu,dále je možné použití včelího pylu,mateří kašičky,včelího jedu a propolisu.
Med
– je kromě své dobré chuti významným zdrojem potřebných živin. Jeho působení na zdravotní stav je velmi rozsáhlé,uplatňuje se při onemocnění dýchacích cest,nachlazení,chudokrevnosti,ledvinových potížích,nemocech srdce,nemocech žaludku.Výhodnější je domácí med,nákup v obchodech obnáší riziko koupě medu syntetického či málo kvalitního.
Včelí pyl
– Květový pyl sbírají včely a ukládají je do buněk v plástvích kde jej dál upravují za pomoci medu do snadno stravitelné podoby.Pyl obsahuje velké množství biologicky účinných látek,zejména bílkoviny,minerály,enzymy,kyseliny,vitamíny.Svojí podstatou je zásadně hodnotnější a pro tělo daleko přijatelněší než v současnosti moderní syntetické multivitamíny.
Mateří kašička

– je produktem hltanových žláz včel,které ji používají k výživě včelí matky.Je to surovina dlouhodobě známá a používaná jako přirozený zdroj stimulačních látek se širokým spektrem účinků hlavně v oblasti jater,srdce,nervové soustavy,stimulace krvetvorby,podpoře imunitního systému metabolismu bílkovin,tuků,cukrů,k podpoře psychické rovnováhy,fyzické kondice,schopnosti rozmnožování.
Včelí jed

– využití včelího jedu je známé formou včelího bodnutí do postiženého místa nebo jsou na trhu masti s obsahem včelího jedu. Terapie je účinná ke zmírnění bolestí při artróze,zánětech kloubů,bolestech páteře,namožených svalů,ústřelech,změkčení pooperačních jizev,má silné protizánětlivé účinky.
Propolis

– je velmi vzácná přírodní látka,kterou vylučují pupeny rostlin a stromů k ochraně před plísněmi,viry a bakteriemi.Včely tuto látku sbírají tmelí jí mezery v úle,ale hlavně ji používají jako jedinou možnou desinfekci na plástvích a v úle.Výrobky vyrobené z propolisu vykazují velmi rozsáhlé a dnes klinicky ověřené biologické účinky na živý organismus.Mají výborný desinfekční účinek na řadu bakteriálních,virových a plísňových procesů.Rovněž vykazuje analgetické účinky,uplatňuje se při regeneraci poškozené kůže.


Lupenka (psoriáza)
Psoriáza představuje nadměrnou produkci určitých kožních buněk, která způsobuje skvrny stříbřitých šupinek obvykle se vyskytujících na kolenou, loktech a kůži temene hlavy. Na západě je toto onemocnění dosti běžné, v některých případech může přejít do vážnější a velmi nepříjemné formy, kdy postihuje velké části těla a může být ve spojitosti s chronickými revmatickými poruchami. Lupenka je, jak se zdá, onemocnění, které prochází stálými změnami a často při něm pomáhá sluneční zářní a kopání v moři. Pomoci mohou i byliny s čistícími a protizánětlivými účinky, jako je krtičník uzlovitý a jetel luční.
Čaj z krtičníku

……10 g čerstvého kořene lopuchu většího5 g čerstvého kořene šťovíku kadeřavého15 g čerstvého krtičníku uzlovitého10 g čerstvých květů jetele lučního750ml vody.
Příprava:1. Lopuch a šťovík smíchejte v rendlíku a přilijte vodu. Přiveďte k varu a 15 minut povařte, abyste připravili odvar.2. Do čajové konvice nebo džbánu dejte krtičník spolu s jetelem. Tyto byliny přelijte odvarem z lopuchu a šťovíku a nechte 10 minut vyluhovat. Sceďte. Uchovávejte v zakrytém džbánu. Dávkování:Užívejte 3krát denně dávku ze skleny na víno. Podle potřeby ochuťte medem nebo citrónovou šťávou. Doplňková léčba:K léčbě malých flíčků nebo v raných stadiích lupenky může prospět krém ze svízele přítuly. Aplikujte malé množství na postižená místa 2krát nebo 2krát denně.Pokud je zasažena kůže na temeni hlavy, vyrobte přípravek na oplachování vlasů použitím 10 ml tinktury z rozmarýny lékařské a 10 kapek smolného oleje na 500 ml teplé vody. Aplikujte po umytí šamponem při posledním spláchnutí vlasů.Zdá se, že lupenka napadá píše lidi nervózní a nesnášenlivé. Někdy mohou pomoci Bachovy přípravky z květů, jako je plané jablko, řepík lékařský či vrba bílá.Vyhněte se alkoholu a bylinám, jako je řebříček obecný, skořicové větvičky a lipové květy, protože ty podporují periferní krevní oběh a tím stimulují kůži.Užívejte denně 1 g vitamínu C a 1-2 g ch

Léčivé bylinky
ZELENÝ ČAJ Zelený čaj obsahuje látky, které účinně brání tvorbě zubního kazu, je účinný při onemocnění dásní, zpomaluje růst bakterií typu streptococcus mutans. Prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a přispívá k ochraně organismu před zhoubnými nádory. Přispívá i ke snížení tělesné váhy, posiluje krevní stěny a snižuje cukr v krvi.
CITRÓNOVÁ TRÁVA
Podporuje koncentraci a myšlení. Účinek této byliny je velmi osvěžující. Dokonce snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Citrónová tráva má výrazné citrónové aroma. Neobsahuje kofein.
MÁTA PEPRNÁ
Mátu pěstovali již staří Egypťané. Hlavní účinek této rostliny se projevuje na trávicím traktu, protože máta působí na uvolnění křečí hladkého svalstva trávicí trubice (spasmolytikum) a desinfikuje (zbavuje choroboplodných zárodků). Máta je vhodný prostředek při rozmanitých projevech problematického trávení. Uleví při nadýmání, při nedostatečném vylučování žluči (jako pomocný prostředek se podává při žlučových kamíncích), při křečích v trávicí trubici, při nechutenství. Známý je účinek mentholu na povzbuzení centrální nervové soustavy. Tiší bolest při menstruaci. Odstraňuje bolesti hlavy a zvonění v uších. Využívá se také hojně v aromaterapii.
SKOŘICE
Skořice se používá už více než 4000 let. Podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak a zlepšuje trávení. Zažívací trakt zahřívá a stimuluje, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti a nadýmání. Díky dezinfekčním a antibiotickým účinkům ji lze použít i jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce. Příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů, což je výhodné u pacientů s cukrovkou. Moderní farmakologické výzkumy počínaje polovinou dvacátého století prokázaly antibakteriální, protizánětlivé a antioxidační účinky skořice, a v nedávné době byl prokázán i výrazný účinek antidiabetický.
HEŘMÁNEK
Příznivé účinky heřmánku pravého jsou známy již od starověku. Ve Skandinávii byl heřmánek považován dokonce za posvátnou rostlinu a uctíván jako symbol slunce. Preventivně lze heřmánek používat při potížích s trávením a stolicí (zácpy, průjmy). Heřmánek příznivě působí při léčbě zánětů trávícího ústrojí, uvolňuje křeče, působí protizánětlivě, dezinfekčně a potopudně. Pomáhá při nadýmání, ničí jedovaté produkty látkové výměny mikroorganismů jako jsou streptokoky nebo stafylokoky. Bylinka je vhodná při angíně či zánětech v dutině ústní nebo hrtanu (jako kloktadlo). V Matthioliho herbáři je heřmánek popisován jako lék proti zimnicím, nemocem jater, močopudný prostředek a prostředek proti bolestem hlavy.
BEDRNÍK ANÝZ
Anýz má za sebou velmi dlouho historii jako léčivá rostlina. Používal se také v Číně a Indii. Význam měl při dehydrataci, při astmatu a nejrůznějších onemocněních dýchacích cest, při všech otravách, při nejrůznějších obtížích souvisejících s trávením, při bolestech, jako projímadlo a v řadě dalších indikací. Zevně se používal nálev, k omývání při onemocněních očí. Dnes plody anýzu používáme vnitřně i zevně. Anýz povzbuzuje činnost všech žláz, účinek protikřečový je silnější než u kmínu a fenyklu. Podporuje správnou činnost střev, tlumí bolestivé křeče střev a působí proti nadýmání. Plod anýzu je známý pomocný prostředek při onemocněních dýchacích cest. Silice se částečně vylučují plícemi (desinfikuje a podporuje produkci hlenu), anetol povzbuzuje činnost řasinkového epitelu dýchacích cest ( podporuje pohyb hlenu směrem ven), tento dvojí mechanismus velmi příznivě podporuje vylučování hlenu a tím čistí dýchací cesty. Podporuje vylučování mateřského mléka.
MATEŘÍDOUŠKA
Mateřídouška se velmi často používá do čajových směsí proti nachlazení. Skvěle působí při suchém kašli. Velice vhodná je při potížích s trávením spojených s plynatostí a kolikami. Pomůže i při křečích hladkého svalstva. Je doporučována také při chřipce, kterou provází kašel. V poslední době se začala používat i v aromaterapii.
MEDUŇKA
Meduňka pomáhá odstranit pocity strachu a mírné úzkosti, dobře působí při stavech nervové vyčerpanosti, nespavosti a lehkých depresivních náladách. Zmírňuje také žaludeční a střevní neurózy, má protikřečové účinky a předchází nadýmání. Meduňka příznivě působí při bušení srdce a srdeční arytmii.

Zdravé srdce.

Srdečněcévní onemocnění jsou celosvětově nejčastější příčinou úmrtí obyvatel planety.
Srdečněcévní choroby stále spojujeme s vyšším věkem.To je ale omyl.Na problémy se srdcem můžeme zadělat svým dětem již před narozením.
V současné době se podstatně snižuje stáří nemocných srdečněcévního systému,a pacienti středního a mladšího věku nejsou výjimkou.Dokonce jsou případy,kdy i nenarozené miminko má již v prenatálním věku aterosklerotické pláty v cévách.
Hlavní příčinou je jednostranná a málo kvalitní výživa populace,hlavní potravou „náctiletých“ je často bageta a cola z automatu.Svoji roli hraje také psychický stres a dědičné předpoklady. Lékaři doporučují zařadit do jídelníčku více syrové zeleniny a ovoce,ryb,přírodních a přírodně upravených potravin, a aktivního odpočinku.Omezit produkty rychlého občerstvení jako bagety,hamburgery apod.
Takže za své zdraví je víceméně zodpovědný každý sám.
Třezalka tečkovaná
Je rozšířená v Evropě,Asii a v severní Africe.U nás rose na slunných stráních,na mezích,pastvinách a houštinách.Sbírá se v červenci nebo v srpnu.Užívá se celá nať nebo jen květ ve formě čajů,nálevů ,tinktur,tablet,oleje nebo také homeopatik.
Je to bylina mající protizánětlivé a protiekzematické účinky. Její hlavní místo je při nervových problémech, psychickém napětí a depresích. Je vhodná na rehabilitaci po mozkových mrtvicích, při sklerózách multiplex a při všech formách zánětů a nervových poruch.
Obsahuje neobyčejně účinné látky pro lidský organismus - hormony, enzymy, stopové prvky. Zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepšuje činnost centrální nervové soustavy a posiluje organismus. Předpokládá se, že v budoucnu bude léčit dosud neléčitelné choroby. Omlazuje organismus. Zároveň přitom čistí tělo.
Tato bylina a její produkty mohou mít fotosenzibilní účinky ID

Léčba rakoviny javorovým sirupem a zažívací sodou

Lze rakovinu vyléčit práškem do pečiva a javorovým sirupem? Očividně ano. Tato informace probleskla novinovými titulky, ale stejně tak rychle byla potlačena. Léčba popularizovaná Jimem Kelmunem, důchodcem žijícím v Asheville v Severní Karolíně, znamená skutečný průlom. Říká: „Podal jsem tu směs více než 200 pacientům, u nichž diagnostikovali rakovinou v konečném stádiu. Z toho 185 lidí pak kupodivu žilo ještě 15 a více let – a téměř polovina se rakoviny úplně zbavila.“
Vypadá to jednoduché až k pláči, ale tato prostá léčba zažívací sodou a javorovým sirupem je nesmírně účinná přírodní chemoterapie, která velmi efektivně hubí rakovinné buňky. Přitom zcela postrádá brutální vedlejší účinky provázející většinu nesrovnatelně méně efektivních „standardních“ chemoterapeutických metod. Za tepla vytvořená směs chemicky čisté jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný; NaHCO3) a javorového sirupu je velmi efektivní prostředek proti všem druhům rakoviny. Ohřátím se na sebe pevně navážou molekuly sody a javorového sirupu, a takto vybavená glukóza může zamířit k rakovinovým buňkám. Rakovinové buňky prostě milují cukr, který přímo nezřízeně hltají. V tomto případě je ale na molekuly cukru navázaná silně zásaditá sodíková sloučenina! Kyselé rakovinové buňky absorbují s cukrem i sodu, a to je jejich zkáza...
Recept: Javorový sirup a jedlá soda

3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody ) a promíchat,dát poté v kastrůlku na sporák,zahřívat 5 minut nepříliš silně aby teplota sirupu nepřesáhla 40°C ,dokud směs poněkud nezahoustne.Na počátku může být užíváno častěji,např.3x denně jedna čajová lžička.Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně,dlouhodobě.Může být rozpuštěna ve vodě nebo třeba namazána na chléb.Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem.Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech,s výjimkou trošky ovoce.Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky milují cukr, který do sebe vtahují. Javorový sirup obsahuje čistou glukózu, takže tuhle podmínku dokonale splňuje. Tak se látka dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova r ozbít zevnitř. A to už během prvních tří dnů. Dochází tak k naprosté likvidaci nádoru v jakémkoli stádiu, tedy i v konečné fázi rakoviny.

Rakovina není nemoc,ale přírodou řízené prodloužení života.
Rakovina není nic víc než poslední projev extrémního překyselení organismu a toxicity tělesných tekutin a tkání.Za těchto podmínek a při dysfunkci imunitního systému by tělo předčasně zemřelo.Proto na svou ochranu moudře začne shromažďovat vnitřní toxiny,obalovat je oslabenou super-kyselou tkání a zapouzdří je pod nepropustnou ochrannou vrstvou.,aby zabránilo jejich dalšímu šíření.S tímto důvtipným řešením obdrží majitel smlouvu na delší život.My ovšem tomuto procesu říkáme choroba.Tělo vytvoří tumor proto,aby potlačilo a uklidilo jedy,které nemůže jinak vyloučit a prodloužilo si život na tak dlouho,jak jen je možné,poskytujíc svému majiteli dostatek času na k eliminaci interní toxicity.Metastázy jsou poslední pokus těla ke své záchraně.Jestliže je tato interní toxicita úspč šně potlačena ,tělo postupně bezpečně odstraní všechny nádory a navrátí se mu zdraví.Pokud tento proces není úspěšný,osud majitele těla je definitivně určen a umírá- ne na rakovinu,ale na extrémně jedovaté léčebné postupy,intenzivní emoční zhroucení,zoufalství a stres.
Zkuste své tělo z celého srdce co nejvíce milovat a co nejdříve začněte s detoxikací. .
_________________

  

 
 
 
 
 Dobré rady nad zlato
 
Domácnost
Skvrny na nábytku od vody odstraníme olejem a solí.
Skvrny od ovoce na oděvech – namočit na 2 hodiny do mléka
Skvrny od červeného vína- položit navlhčený chléb na několik minut a nechat působit.
Skvrny od krve- nastrouhaným čerstvým křenem, potom vyprat ve vlažné vodě se čpavkem a sodou.
Jemné škrábance na nábytku- několikrát přejít vlašským ořechem, oloupaným samozřejmě.
Stříbro bude opět krásné – vložit na půl hodiny do kysaného mléka, potom opláchnout.
Zlaté předměty budou opět zářit – potřít starou rtěnkou a přeleštit hadříkem, nebo starým kartáčkem na zuby.
 
Pánev na smažení- čistíme za tepla bílým papírem se solí, jídlo se nebude připalovat.
Litinové pánve čistíme – horkou vodou a potom potřeme olejem.
Skvrny z teflonových pánví- nechat 15 minut vařit šálek vody s dvěma lžičkami prášku do pečiva. Nakonec opláchneme.
Umaštěné dlaždice –budou se lesknou a vydrží déle čisté, potřít voskem na podlahy a vyleštit.
Odstranění pachů z lednice
Pachy v lednici odstraníte jednoduše. Rozkrojit citron, lžičkou vydlabat trochu dužiny. Místo vydlabané dužiny nasypte 1 malou lžičku soli. Dejte na malý talířek a vložte do lednice. Stáhne všechny pachy do sebe a není třeba drahé přípravky.Takto upravený citron se solí vydrží 14 dnů v pohodě.


 
Vodní kámen z rychlovarné konvice- do ¼ naplnit octem, nechat půl hodiny působit, dolít vodou a nechat povařit. Potom opláchnout.
Zbytky vápníku v pračce-  občas dát odměrku octa a nechat na krátký program. Ušetříme za Calgon.
 Zašlé záclony – přes noc namočit do slané vody, potom vyprat.
Dřevěné prkénka- namočíme do octové vody a jemně vykartáčujeme, budou vybělené a čisté.
Aby tuk při pečení nestříkal- dát do něj trochu soli.
Dáme –li při smažení na pánev petrželovou nať, nebude cítit omastek.
 Nepeče trouba stejnoměrně - vložíme do ní kostku cukru.
Bílé ponožky budou jako nové, když je po vyprání namočíme do vody s citrónem.
Límce snáze vypereme – před vypráním potřít šampónem na vlasy, ten rozpustí tělesný tuk.
Byt po oslavě: cigaretový kouř- vyvětrat a nechat přes noc misku s octem. Čalouněný nábytek vytřeme hadříkem s octovou vodou.
Abychom se zbavili kouře v místnosti, kde kouříme- položíme na radiátor toaletní mýdlo.
Skla brýlí se nezarosí- občas je potřít suchým mýdle a potom vyleštit.
Brýle vyčistíme šamponem na vlasy a potom opláchneme vlažnou vodou.
Přílohy
Rýže bude chutnější- po uvaření do ní namíchat půl kelímku jogurtu a zakapat citr. šťávou
Aby mělo bramborové těsto na knedlíky mělo krásnou žlutou barvu, přidáme do něj trochu jemně nastrouhané mrkve.
Bramborový salát bude lehčeji stravitelný, když spaříme cibuli horkou octovou vodou, vychladlou zamícháme do salátu.
Bramborák bude chutnější, když do těsta před smažením přidáme několik lžiček tvarohu.
 
Moučníky, koláče
Koláče dostanou lepší barvu, když je potřeme bílkem rozmíchaným s medem.
Křehké těsto se nám nebude drobit, přidáme do něho pár kapek octa.Do tvarohové nádivky na 250g tvarohu přidáme 2 nastrouhané vařené brambory.Tvaroh se nedrolí a je vláčnější.
Bábovka bude kypřejší, když do těsta přidáme koňak nebo rum.
Oschlou vánočku potřeme mlékem, dáme na chvilku do trouby, bude opět měkká.
Na uvařeném pudingu se neudělá škraloup, pokud ho posypeme moučkovým cukrem a přikryjeme fólií.
 BRAMBORY
Začnou-li brambory klíčit, klíčky ulamuj a nejpozději počátkem března brambory přeházej z jedné bedny do druhé, aby se provětraly. Pokud to děláš častěji, nemůžeš tím nic pokazit, právě naopak
Namrzlé brambory přenes do tepla a nech je tam několik dnů "vydýchat". Tím ztratí část cukru, který se v nich vytvořil. Tyto brambory vař tak, že je oloupej, namoč do teplé vody a uveď do varu. První vodu slij a teprve ve druhé vodě je dovař. Pro zlepšení chuti můžeš do vody přidat trochu octa. Podobným způsobem zbav také staré brambory jejich nepříjemné chuti.
Na jaře nevař brambory ve slupce protože v nich značně stoupl obsah solaninu a brambory i vývar by mohly vyvolat příznaky otravy. Brambory proto loupej za sirova, zelená místa i očka vykrajuj a vývar vylévej.
 Oloupané brambory (i jablka) neztmavnou, když je ponoříš do vody s trochou soli nebo citrónové.
Pokud chceš uvařit brambory co nejrychleji a nemáš k dispozici tlakový hrnec, přidej k nim, jakmile se začnou vařit, lžičku másla. Stejný účinek má také sklenka světlého.
Opékáš-li brambory v omastku, posyp je před opékáním hrubou moukou. Opečou se nejen krásně do růžova, ale budou také daleko křehčí.
 
CIBULE
Cibule ti nezpůsobí slzení, když ji krájíš poblíž roztopených kamen.
Zápach po cibuli nebo česneku z rukou zmizí, otřeš-li si ruce pomerančovou kůrou navlhčenou v oleji.
Nepříjemný zápach z úst po cibuli odstraníš šálkem mléka.
 Příliš ostrou a pálivou cibulizbavíš štiplavosti, když ji přeliješ vařící vodou.
Nůž nebude cítit po cibuli, když ho předem potřeš solí.
Rozřezaná cibule nezplesniví, potřeš-li ji slabě tukem. Uchová se tak delší dobu čerstvá a ponechá si i svou typickou chuť.
 
MASO, OBALOVÁNÍ, SMAŽEN
Zmrzlé maso vyjmi z ledničky několik hodin před jeho přípravou, aby ti rozmrzlo. Rozmrazuj jej pozvolna při teplotě 1 - 5 °C, protože při rychlém rozmrazování uniká z masa mnoho vody a živin, a maso je pak po úpravě suché a tvrdé.
Nemáš-li chladničku (například na chatě), můžeš maso kratší dobu uchovat čerstvé tak, že je zabalíš do utěrky namočené v octě či je hodně obložíš nakrájenou syrovou cibulí, která navíc ochrání maso také před mouchami. Stejně dobrých výsledků docílíš obložením masa kopřivami. Vůbec nejlepší bylo podle našich babiček uchovávat maso v tlučeném dřevěném uhlí.
Uzené maso zase dlouho vydrží a neplesniví uložené v otrubách.
Ne zcela čerstvé maso se dá napravit omytím ve slabém roztoku hypermanganu a vymnutím v soli.
Maso ztrácí tepelnou úpravou 30 - 10 % své původní váhy, nejvíce při pečení a smažení. Proto při nákupu masa pamatuj i na tuto možnost.
Syrové maso nikdy dlouho „neper“ pod vodou, ale jen opláchni proudem vody. V opačném případě se vyluhuje a ztrácí bílkoviny.
Maso naklepávej vždy na navlhčeném prkénku, protože suché prkénko z něho vysaje příliš mnoho šťávy.
Naklepané maso sol až těsně před vlastní úpravou, protože sůl pomáhá vyluhovat šťávu z masa. Na povrchu se objeví kapičky a maso se pak špatně peče a opéká, také tuk prská více než je zdrávo.
Maso ze starších zvířat je třeba dát nejprve podusit a potom teprve je upeč.
Když chceš maso rychle odblanit, dej je na síto a přelij vroucí vodou
Chceme-li, aby maso zůstalo šťavnaté, vkládej je do vařící vody. Povrchové vrstvy masa se stáhnou a vytvoří jakousi ochrannou vrstvu, která nedovolí vyluhování šťávy.
Když vaříš nebo dusíš tvrdé maso, přidej k němu trochu octa, maso pak rychleji změkne.
Maso nikdy nevař prudce, protože zůstane dlouho tuhé a ztrácí šťavnatost i chuť. Proto jakmile začne voda vřít, zmírni plamen či žár elektrické plotýnky, aby maso přešlo do mírného varu.
Maso se nejlépe dusí v nádobě se zesíleným dnem a s dobře přiléhající poklicí. Pokrm se nevysmahuje, a pokud nesundáváme poklici příliš často, zadržená pára působí příznivě na měknutí masa.
Na připravené okořeněné maso nasyp těsně před pečením velmi tenkou vrstvou práškového cukru, pečené maso bude mít pěknou barvu a šťáva lepší chuť.
Aby se maso nevysušilo, peč vždy větší kusy. Jestliže nemáš dostatečně vyhřátou troubu, opeč maso narychlo na rozpáleném tuku, aby se vytvořila kůrka.
Při pečení hodně tučného masa pod ně nedávej tuk, ale podlij je trochou vlažné vody.
Chceš-li vyzkoušet, zda je pečeně měkká, nepíchej do ní vidličkou, protože by vytekla šťáva, ale zkoušej ji pouze tlakem.
Pečeně také dostane lepší barvu, když maso podliješ lžící mléka.
Upečené maso krájej až za 10-15 minut po částečném vychladnutí. Jinak ti z masa vyteče hodně šťávy.
Skopové maso zbavíš nepříjemné typické chuti, když je odblaníš, odstraníš lůj a maso vložíš na několik minut do vody, do níž jsi přidal/a trochu octa a potom je opláchni studenou vodou
Uzené maso dávej vždy do vařící vody, protože se tolik nevyluhuje a zůstane šťavnaté.
Rovněž při dušení podlévej maso vařící vodou, ale nikdy jí nesmíš přelít povrch masa.
Telecí maso zůstane šťavnaté a zbělí, když je před úpravou spaříš vařící vodou.
Kvalitu hovězího masa můžeš zlepšit tím, že je před úpravou asi 2 hodiny necháš odležet v kyselém mléce, jež potom můžeš použít do omáčky.
Pokud chceš mít silnou hovězí polévku, nechej maso co nejdéle povařit a odležet ve vodě teplé 60 - 70 °C, protože při této teplotě dochází k nejintenzivnějšímu vyluhování šťávy
Kuře před pečením potři olejem nebo máslem s citrónovou šťávou. Po upečení bude maso vláčné a chutnější.
Jestliže budeš hmotu na sekanou připravovat ve slabé vrstvě bramborové moučky, bude se sekaná lépe krájet a nebude se rozpadávat.
Maso, které připravuješ jako minutky, osol až když je hotové, udrží se tak v něm více šťávy.
Maso je chutnější, když je před úpravou ponoříš na chvíli do vařící vody.
Při přípravě minutek nesmí být teplota tuku při vložení masa příliš vysoká, protože jinak se vytvoří na povrchu masa tvrdá kůrka a maso se uvnitř špatně propéká.
Řízky budou křehčí, namočíme-li je již obalené ještě do bílků.
Při obalování řízků můžeš přidat do rozšlehaného vajíčka 1-2 lžíce piva, kůrka pak bude lehká a chutná.
Aby ti strouhanka při smažení neodpadávala, přidej do vajíček pár kapek oleje.
Strouhanka se ti nebude lepit na pánev a trhat, dáš-li do vajíčka lžičku bramborové mouky.
 OMÁČKY,POLÉVKY
Připálenou omáčku nebo zapraženou polévku napravíš, když omáčku či polévku přeliješ do jiného hrnce a povaříš s chlebovou kůrkou.
Omáčka bude bez škraloupu, když do ní přidáš plátek másla.
Přesolenoupolévkuzpravíš tak, že v ní uvaříš několik malých brambor. Ty pak můžeš použít jako přílohu.
Ovoce nezhnědne, pokapáš-li ho lehce citrónem.
 
PEČIVO
Aby chléb vydržel co nejdéle čerstvý , zabal ho do plátna. Díky tomu, že chléb může dýchat, uchová se měkký 3 až 4 dny.
Chléb je lepší zamrazovat rozkrájený na plátky a proložený pergamenovým papírem.
Rozmrazuj pečivo v mikrovlnné troubě zabalené v mikrotenovém sáčku. Jinak by za chvíli ztvrdl.
 Tvrdý chléb můžeš použít na strouhanku nebo ho zabal do vlhkého hadříku a nech ho asi 20 minut rozpéct v málo vyhřáté troubě.
Na krájení příliš měkkého chleba si nůž před krájením ponoř do horké či studené vody a jen zlehka ho otři. Tím pak tenké krajíce ukrojíš bez pr
Chléb ti také pomůže vyčistit skvrny od sazí, červeného vína, skvrny na zdi či pohltí zápach z vařené kapusty či připálené omáčky.
Chlebové topinky nenasáknou do sebe mnoho oleje, pokud je před smažením postříkáš trochou vlažné vody.
 
Tip na nadýchané knedlíky
Když vaříme ovocné knedlíky v páře na pařáku, stačí jednoduchý trik, aby se nelepily.
Pařák vyložíme pečicím papírem, propícháme ho vidličkou, a když se voda vaří,
vložíme na papír knedlík.
 
Tip na povedenou svíčkovou
Svíčkovou (pro 4 osoby) nezahušťujeme moukou. Při pečení či dušení masa dáme hodně zeleniny: 1 velký celer, asi 4 velké mrkve, 1-2 petržele, 1 cibuli, sůl, bobkový list, nové koření, pepř a tymián. Až je maso měkké, rozmixujeme zeleninu, dochutím solí a octem
a přidáme pouze kysanou smetanu.
 
Mleté maso bude šťavnatější a lépe se spojí, když do něj vmícháme syrovou nastrouhanou bramboru.
 
Vylepšené palačinky
Do palačinkového těsta přidáme trochu sodovky nebo lžíci rumu, těsto je pak nadýchané,
je ale třeba nechat ho aspoň hodinu odpočinout, aby mohlo nabobtnat.
 
PŘÍRODNÍ PLEŤOVÉ MASKY
 
Banánová maska na suchou pleť
3 lžíce tučného tvarohu
1 malý banán
rozmačkáme a smícháme
naneseme na tvář a dekolt
necháme 20 minut působit
A především je důležité tuto dobrotu nesníst! Tedy pokud vám nezbyde, to je potom dvojitý účinek. Po dvaceti minutách masku každopádně smyjeme vlažnou vodou a ošetříme pokožku pleťovým mlékem.
 
Tvarohová maska se smetanou na suchou pleť
1 lžíce tučného tvarohu
2-3 lžíce kyselé smetany
rozmícháme na kaši
naneseme na obličej
necháme působit 30 minut
Smýváme heřmánkovým odvarem.
Při nanášení masky se vyhýbáme rtům a očím
 
Citrónová maska pro mastnou pleť
4 lžíce čerstvého odtučněného tvarohu
10 kapek citrónové šťávy
smíchané naneseme na 15 minut na pleť
Odstraníme ubrouskem, omyjeme vlažnou vodou.
Tato maska slouží k vyčištění pleti s rozšířenými póry a k jejímu osvěžení, které se v letním počasí jistě velmi hodí!
 
Medová maska
2 – 3 lžíce tekutého medu
Naneseme na obličej, necháme 20 minut působit. Jemně smyjeme vlažnou vodou
Medová maska je vhodná pro bledou pleť s velkými póry.
Obličej získá na hladkosti a narůžovělý nádech.
Masku nanášíme buď prsty, nebo štětcem
 
Okurková maska
salátová okurka - nakrájíme na středně silné plátky,
položíme na dekolt a tvář, po 25 minutách odstraníme a omyjeme vlažnou vodou
Blahodárná okurka pomáhá nečisté, unavené pleti s velkými póry.
 
Péče o pleť
Jestliže potřebuje Vaše pleť okamžité povzbuzení a rozjasnění není lepšího receptu:
smíchejte krém (typ podle Vaší pleti) s jednou lžičkou rozpustné kávy a lžičkou medu.
Směs naneste na pleť a cca po deseti minutách setřete ubrousky.
Pleť poté lehce opláchněte teplejší vodou.
Maska je to opravdu výborná a Vaše pleť po ní bude jednoduše krásná.
 
Máte suchou pokožku?
Naprosto luxusně poslouží se před koupelí osprchovat a pak na 15-20 minut se vymáchat ve vaně s běžně teplou koupací vodou, do které vylijete litr mléka, tučného... a nasypete tam hrst soli z Mrtvého moře, kterou mají i v DM za pár korun 1kg.
Jednou ročně si nasypeme do vany okvětní lístky pivoněk, když v červnu jsou v plném květu... teplá voda s mlékem a plná hladina pivoněk
 
Jahody na štítnou žlázu
Jahody obsahují velké množství tříslovin, které působí protizánětlivě, v lidském organismu dokonce vážou jedovaté těžké kovy ve střevech, čímž pomáhají  proti trávicím obtížím, jako jsou plynatost a průjmy  Plody jsou také mimořádně bohaté na kyselinu listovou, která je důležitá pro krvetvorbu a růst buněk. Vitamin C zase chrání náš imunitní systém. Jsou i vynikajícím zdrojem manganu, stopového prvku, jehož nedostatek se může projevit únavou a bolestmi kloubů, na neposledním místě mangan také povzbuzuje činnost hormonů štítné žlázy. Jahody jsou i vydatným zdrojem draslíku, prvku, který odvodňuje tělo a snižuje krevní tlak. Podporují rovněž zvyšování sexuální touhy.
Pozor! Díky vysoké koncentraci tříslovin mohou jahody u některých lidí vyvolat alergickou reakci!
 
Rybíz je na nervy
Rybíz obsahuje vysoké množství vitaminu C a také karotenu, tedy i vitaminu A, který má kladný vliv na odolnost organismu vůči únavě i nemocem. Významný obsah niacinu (vitaminu B 3) zase podporuje správné fungování nervů. Značné je též množství kyseliny pantotenové (vitaminu B 5), která přispívá ke správnému dýchání buněk i kvalitě vlasů.
Šťáva z rybízu je považována za dobrý prostředek proti horečkám, kašli a chrapotu, zejména však zvyšuje pružnost cév.
Koho však trápí časté pálení žáhy nebo pronikání kyselého obsahu žaludku zpět do jícnu, neměl by rybíz jíst příliš často!
 
Broskve
Broskve obsahují velké množství karotenu, xantofylu a dalších rostlinných ochranných látek, napomáhajících k ochraně buněk v lidském organismu.
Těchto vlastností využívá moderní kosmetika pro výrobu broskvového pyré na ochablou pleť a oleje z broskvových jader na výrobu krémů a olejů.
Broskve jsou mírně projímavé, močopudné, mají podpůrný léčebný vliv
při bronchitidách, kašli a astmatu.
Zlepšují také imunitu, chrání před volnými radikály, posilují vazivové tkáně, srdce, cévy
a krevní oběh. Zralé broskve obsahují omlazující látky, jako jsou karoteny, kyselina nukleová a vitamin C, avšak staré a povadlé broskve už nedokáží zastavit proces našeho stárnutí, jelikož jsou již samy pod vlivem volných radikálů. ¨
 
 
 
 

 

 

 

 

Velmi často dostávám do emailové pošty zajímavé recepty, návrhy, zlepšováčky i rady. Myslím že by byl chybou se o ně nepodělit s návštěvníky a přáteli těchto www stránek.Tak tedy první příspěvek:

 

 

 

 

 

1.   SPECIALITA – BOJ PROTI RAKOVINĚ
 
JEDLÁ SODA A JAVOROVÝ SIRUP PROTI RAKOVINĚ
Následující recept zveřejnil neuropat dr. Murphy, který tvrdí, že mu ještě na rakovinu nezemřel žádný pacient.
 
Neuropat dr. Murphy uvádí:
Recept vypadá jednoduše, ale má vědecké vysvětlení. Jako prevence rakoviny se užívá jedna lžička denně. Doporučil jsem to jednomu svému klientovi s bolestmi břicha, kde měl už metastázy. Bolesti do tří dnů přešly a cítí se dobře. Principem působení tohoto receptuře, že rakovinné buňky nesnášejí zásadité prostředí, které je člověku přirozené (zdravý člověk má pH 7,3 - 7,5 ). Rakovina se rozvijí jen v kyselém organismu (pod pH 6). Soda je zásada a s pomocí cukru (rakovinové buňky konzumují 18x více cukru než zdravé) pronikne přímo do buněk. I další alternativní onkologové v Evropě už léčí efektivně rakovinu s pomocí jedlé sody.
 
 
 
Ingredience:
Javorový sirup, jedlá soda
Postup:
3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne. Na počátku může být užíváno častěji, např.3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě. Může být rozpuštěna ve vodě, čaji, nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem.
 
Obecně platí:
nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA