Zdravé ovoce? Kdy?
25. 12. 2013
Lidé si myslí, že jíst ovoce znamená ho koupit, umýt a jen tak ho sníst, tehdy, když přijde chuť. Není to ale tak jednoduché, jak si myslíte. Je ale důležité vědět, kdy a jak ho jíst.
Správný způsob - rozhodně ho jíst před jídlem a ne po nebo s jídlem !!! Řekněme, že sníte krajíc chleba a k tomu kousek ovoce. Ovoce je připraveno jít rovnou přes žaludek do střeva, ale - je mu v tom zabráněno, protože všechno jídlo v žaludku zkvasí a mění se na kyseliny. Ve chvíli, kdy přijde ovoce do kontaktu s jídlem a trávicími šťávami, celá masa jídla se začne brzy kazit. Takže prosím, jezte ovoce jen na prázdný žaludek, nejlépe 20-30 minut před jídlem !Šedivění vlasů, plešatění, výbuchy nervozity, tmavé kruhy pod očima atd., nic z toho se nestane, když jíte ovoce na prázdný žaludek a nejlépe dopoledne.Když chcete pít džus, tedy jen čerstvý, ne kupovaný. Nepijte ani ohřívaný džus, nejezte upečené ovoce, protože vůbec nedostanete živiny. Dostanete jen ovocnou chuť. Pečení ničí všechny vitamíny.
Ale jíst celé ovoce je lepší než pít džus z něj. Pokud máte pít džus, pijte ho pomalu po doušcích, protože ho musíte nechat smíchat se slinami, než ho spolknete.KIWI. Malé, ale mocné. Je dobrým zdrojem draslíku, magnezia, vitaminu E a vlákniny. Obsahuje dvakrát tolik vitamínu C než pomeranč.
JABLKO. Jablko denně vás udrží daleko od lékaře. Přestože jablko obsahuje málo vitamínu C, má antioxidanty a flavony, které podporují aktivitu vitaminu C, což pomáhá snížit riziko rakoviny infarktu a mrtvice.JAHODY POMERANČ. Nejsladší medicína. Jezením 2-4 pomerančů denně se chráníte před chřipkou, vysokým cholesterolem, ledvinovými kameny a snižujete si riziko vzniku rakoviny. Nejchladnější hasič žízně. Skládá se z 92 % vody, která je zabalena ve vysoké dávce glutathionu, což pomáhá imunitnímu systému. Také obsahují lykopen proti rakovině. Obsahují také vitamín C a draslík.Guava je také bohatá na vlákninu, která pomáhá při prevenci zácpy. Nevěříte tomu ??
Pro ty, kteří rádi pijí studenou vodu: tento článek je pro Vás. Je dobré dát si šálek teplé vody nebo zeleného čaje po jídle. Studený nápoj ztužuje všechny tučné věci, které jste s jídlem snědli, zpomalí se trávení, v orgánech se tvoří tvrdé hlenovité útvary...
Nejlepší je pít po jídle horkou polévku, teplou vodu či teplý čaj.Ještě poznámka o infarktu :Měli byste vědět, že symptomem infarktu je bolest levého ramene, ale i intenzivní bolest v čelistech. Někdy ani nemusí být bolesti v hrudníku.
Nauzea a intenzivní pocení jsou také příznaky infarktu. Takže buďte opatrní a mějte se na pozoru. Čím víc toho víme, tím větší šanci máme na přežití .
Správný způsob - rozhodně ho jíst před jídlem a ne po nebo s jídlem !!! Řekněme, že sníte krajíc chleba a k tomu kousek ovoce. Ovoce je připraveno jít rovnou přes žaludek do střeva, ale - je mu v tom zabráněno, protože všechno jídlo v žaludku zkvasí a mění se na kyseliny. Ve chvíli, kdy přijde ovoce do kontaktu s jídlem a trávicími šťávami, celá masa jídla se začne brzy kazit. Takže prosím, jezte ovoce jen na prázdný žaludek, nejlépe 20-30 minut před jídlem !Šedivění vlasů, plešatění, výbuchy nervozity, tmavé kruhy pod očima atd., nic z toho se nestane, když jíte ovoce na prázdný žaludek a nejlépe dopoledne.Když chcete pít džus, tedy jen čerstvý, ne kupovaný. Nepijte ani ohřívaný džus, nejezte upečené ovoce, protože vůbec nedostanete živiny. Dostanete jen ovocnou chuť. Pečení ničí všechny vitamíny.
Ale jíst celé ovoce je lepší než pít džus z něj. Pokud máte pít džus, pijte ho pomalu po doušcích, protože ho musíte nechat smíchat se slinami, než ho spolknete.KIWI. Malé, ale mocné. Je dobrým zdrojem draslíku, magnezia, vitaminu E a vlákniny. Obsahuje dvakrát tolik vitamínu C než pomeranč.
JABLKO. Jablko denně vás udrží daleko od lékaře. Přestože jablko obsahuje málo vitamínu C, má antioxidanty a flavony, které podporují aktivitu vitaminu C, což pomáhá snížit riziko rakoviny infarktu a mrtvice.JAHODY POMERANČ. Nejsladší medicína. Jezením 2-4 pomerančů denně se chráníte před chřipkou, vysokým cholesterolem, ledvinovými kameny a snižujete si riziko vzniku rakoviny. Nejchladnější hasič žízně. Skládá se z 92 % vody, která je zabalena ve vysoké dávce glutathionu, což pomáhá imunitnímu systému. Také obsahují lykopen proti rakovině. Obsahují také vitamín C a draslík.Guava je také bohatá na vlákninu, která pomáhá při prevenci zácpy. Nevěříte tomu ??
Pro ty, kteří rádi pijí studenou vodu: tento článek je pro Vás. Je dobré dát si šálek teplé vody nebo zeleného čaje po jídle. Studený nápoj ztužuje všechny tučné věci, které jste s jídlem snědli, zpomalí se trávení, v orgánech se tvoří tvrdé hlenovité útvary...
Nejlepší je pít po jídle horkou polévku, teplou vodu či teplý čaj.Ještě poznámka o infarktu :Měli byste vědět, že symptomem infarktu je bolest levého ramene, ale i intenzivní bolest v čelistech. Někdy ani nemusí být bolesti v hrudníku.
Nauzea a intenzivní pocení jsou také příznaky infarktu. Takže buďte opatrní a mějte se na pozoru. Čím víc toho víme, tím větší šanci máme na přežití .